Pillefyr og biobrændsel

Er du på udkig efter én af de absolut billigste måder du kan opvarme din bolig på, så bør du overveje et pillefyr (stokerfyr). I forhold til opvarmning med olie, kan du ca. Spare 60% på varmeregningen ved at gå over til pillefyr.

Træpiller og bibrændsel er vedvarende energi og en af de absolut billigste måder du kan opvarme din bolig på. Det kræver en smule mere indsats end gas- og oliefyr, men moderne stokerfyr er født med styring, der udfører mange opgaver selv. Du skal blot sørge for at der er brændsel på kedlen.

Fordele ved pillefyr

Ud over den åbenbare økonomiske gevinst ved at fyre med træpiller, så har pillefyr også andre fordele. Du betaler ikke CO2-afgift for det brændsel du brænder i dit pillefyr, og der er ikke en ret høj forurening ved forbrændingen. Træpillerne bliver næsten brændt helt væk, og de gasser der frigives ved afbrændingen bliver også brændt af og kommer ikke ud i atmosfæren. Vælger du et automatisk pillefyr, er det ikke mere arbejdskrævende end et oliefyr. Et nyt pillefyr kan udstyres med start-stopautomatik, således at du ikke fyrer, når du ikke er hjemme. I ældre boliger kan et pillefyr være den helt rigtige løsning. På grund af den høje fremløbstemperatur ved opvarmning med pillefyr, kan boliger med ældre radiatorer og ikke optimal isolering sagtens tilsluttes denne billige og grønne energikilde.

Serviceordning

Det er meget vigtigt, at holde øje med sit pillefyr, således at det brænder optimalt. Er der problemer vil det give en forurenende afbrænding, sod og dårligere driftsøkonomi. En serviceordning til dit pillefyr, vil sikre at dit pillefyr vil køre perfekt således at fyrets økonomi, komfort og udledninger er som de skal være.

Kontakt

Er du interesseret i at høre mere?
Kontakt os her.