Varmepumper
Varmepumper er fremtidens varmeløsning og er uundværlige i Danmark, hvor vi har så mange vindmøller. Med den grønne strøm fra møllerne bruger en varmepumpe primært grøn el og solenergi til at producere den varme, du skal bruge.

Rabat på el til opvarmning
I 2013 blev der besluttet at forbrugere, der brugte el til opvarmning skulle have en klækkelig rabat på elregningen. Det gælder selvfølgeligt også ejere af varmepumper.
Med en varmepumpe kan du få reduceret din elafgift med 85,25 øre pr. kWh for dit forbrug over 4.000 kWh. De 4.000 kWh svarer omtrent til det vi bruger i den almindelige bolig. Når de er brugt bliver strømmen nu billigere. Tal fra Dansk Varmepumpeindustri fortæller, at en gennemsnitsforbruger i et nyt hus på 180 m2 kan forvente et elforbrug på ca. 4.873 kWh til luft til vand-varmepumpen. Her kan den nye nedsættelse af elafgiften være fordelagtig for dig.
Ud over afgiftsnedsættelsen kommer du også til at tjene penge på den CO2-besparelse de får, når du skifter til en varmepumpe. Dette kan udløse en udbetaling, som er individuel fra sag til sag.
Sådan virker en varmepumpe
En varmepumpe består groft sagt af tre dele: en udedel, varmepumpen og indedel
1: Udedelen er det sted, hvor varmepumpen henter sin energi. Det kan enten være fra luften eller fra jorden gennem nedgravede slanger, hvori der cirkulerer kølemiddel. Dette kølemiddel absorberer varmen fra jorden og trækker den ind til varmepumpen. Varmen i jorden og i luften kommer fra solens stråler, så derfor hører du nogen gange fagfolk omtale varmepumper som udnyttelse af solenergi.
2: Inde i varmepumpen er der et kølemiddel der fordamper, når det får tilført energi fra udedelen. Dette sker i fordamperen. Det fordampede kølemiddel køres igennem en kompressor, hvor det fortættes på grund af det stigende tryk. Dette hæver temperaturen betydeligt, hvorefter man gennem en varmeveksler kan overføre kølemidlets varme til husets installationer. Når varmen er afgivet kondenserer kølemidlet trykket bliver taget af. Her efter gentager processen sig. Kølemidlet kommer i fordamperen, modtager energi udefra og så kører processen igen.
3: Inde i boligen har du din varmtvandsbeholder, hvor varmen bliver tilført det vand, du skal bruge i dit varmeanlæg og i dit brugsvand. Dette sker gennem en varmeveksler.

Serviceordning
Det er lovpligtigt at få lavet service af sin varmepumpe, da varmepumpen indeholder et miljøskadeligt kølemiddel. Med en serviceordning sikrer du at mekanikken tjekkes af en professionel. Samtidig sørger du får en god driftsøkonomi, så varmepumpen udnytter energien optimalt.

Kontakt
Er du interesseret i at høre mere?
Kontakt os her.