Ventilation

Ønsker du at undgå fugt og skimmelsvamp i hjemmet, så er mekanisk ventilation et rigtigt godt bud på en løsning.
Mekanisk ventilation er langt mere effektiv end almindelig udluftning gennem vinduer og døre.

Vi er eksperter i opsætning af mekanisk ventilation, eller Genvex-anlæg som de ofte kaldes. Genvex er en producent blandt mange. Der er mange fordele ved mekanisk ventilation, og det giver en utrolig komfort i hjemmet. Med mekanisk ventilation er der altid frisk luft indendøre, så du slipper for tung indelukket luft, der gør dig træt og uoplagt.

Fordele ved ventilation hos Vestkystens VVS

Fordele

Ud over en markant forøget komfort ved mekanisk ventilation, sørger ventilation med fugtstyring også for at luftfugtigheden bliver holdt på et optimalt niveau. Så er luften aldrig for fugtig eller for tør. Fugtig luft vil på sigt give grobund for skimmelsvamp, der kan give alvorlige allergiske gener. Et anlæg med både indsugning og udsugning vil typisk også være udstyret med varmegenvinding, således at varmen fra luften i huset overføres til den friske luft, der blæses ind.

Høfeber kan du også holde i skak med mekanisk ventilation. Ventilationsanlæg kan udstyres med et pollenfilter, så du stadig kan nyde den friske forårsluft i hjemmet uden snot og genre.

Ventilation kan holde radon-niveauet i hjemmet nede. Radon er en radioaktiv luftart, der findes i undergrunden. Luftarten giver lungekræft og ryger du bliver din risiko for kræft forøget yderligere 25 gange, hvis du har meget radon i dit hjem. Radon kan let måles og mekanisk ventilation er en glimrende måde at holder radon-niveauet sikkert.

Nybyggeri – hvad du skal holde øje med

Nye boliger er meget mere energieffektive end for blot få år siden. Det betyder også, at de er meget mere tætte, hvilket gør at der er krav om ventilation i alt nybyggeri. Nye huses tæthed kan meget let resultere i fugtproblemer, så derfor er det nødvendigt med korrekt opsat ventilation

Mekanisk ventilation kommer med nogle få, men central udfordringer. Et ventilationsanlæg er ikke lydløst, men afhængigt af hvilket anlæg du vælger, og hvordan rørene bliver dimensioneret kan du fjerne alle støjgener. Vi oplever ofte, at lidt for “gode” tilbud på ventilation sparer på f.eks. rørenes dimensionering, hvilket vil give støj i form af hyppig til konstant susen af luft i de opsatte ventilationsrør.

Ventilation ved nybyggeri med Vestkystens VVS
Vestkystens VVS gør ventilation arbejde let for dig

Let for dig

Et korrekt opsat og dimensioneret anlæg øger komforten i din bolig utroligt, samtidigt med at automatik og konstant udluftning gør det lettere for dig at være boligejer.

Kontakt

Er du interesseret i at høre mere?
Kontakt os her.